Симеон Сакскобургготски, министър председател на Република България в мандат 2001-2005 година,

...
Симеон Сакскобургготски, министър председател на Република България в мандат 2001-2005 година,
Коментари Харесай

Симеон и Паси преподписаха в Аксаков договора за ЕС

Симеон Сакскобургготски, министър ръководител на Република България в мандат 2001-2005 година, цар на Царство България в интервала 1943-1946 година,  и Соломон Паси, министър на външните работи на Република България в мандат 2001-2005 година, преподписаха в Пазарджик алегорично контракта за присъединение на България към Европейския съюз. Това се случи в гимназия „ Иван Аксаков ”, от чието име автограф постави младшият дипломат на Европарламента Трифон Аврамов. 

Преподписването на най-важния политически и междудържавен контракт в най-новата история на България бе направено с истинската химикалка, с която това е станало през 2007 година. Тя бе донесена особено за случая от Соломон Паси. Той сподели на младежите и вратовръзката, която е носил, когато е правил този акт.
Гостите на младшите посланици посетиха единствената в област Пазарджик Ученическа музейна колекция в пазарджишката гимназия, видяха Коридор Европа и зала „ Европа ”.
Пред медиите Сакскобургготски разяснява българското европредседателство, като съобщи, че не обича да дава оценки и предложи да се изкача до 30 юни. Той оцени позитивно развиването на страната ни през последните години. 
" Всеки би желал всичко да върви по-бързо и по-добре. Като се обърнем обратно мисля, че това е нещо съществено и може да сме удовлетворени ненапълно и да поставим нужните старания да настигнем и другите страни и най-много ние да се осигурим равнището, което бихме желали. Това става с труд, а не с рецензии и приказки ”, сподели още Сакскобургготски.

Инициативата бе част от Програмата „ Училище дипломат на Европейския парламент ” на Информационното бюро на Екологичен потенциал в България. През септември Профилирана гимназия „ Иван Аксаков ” бе определена измежду 140 учебни заведения от цялата страната и стана едно от 30-те Училища посланици на Европейския парламент в България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР